Programme Franciaországban szülök

Franciaországban fogsz szülni, de nem ismered a rendszert?

Szeretnéd megérteni, hogyan működnek a dolgok és stresszmentesen a babavárásra koncentrálni?

Most fogsz először szülni Franciaországban?

Micsoda szuper hír! Gratulálok! Nagyon sok az újdonság, igaz? Nem elég, hogy egy teljesen új és nagyon sokoldalú témát kell most felfedezned, de ráadásul még ezt egy külföldi országban is. Nyilván Magyarországon is sok új dolgot kéne most feltérképezni, de ott azért ismered az alaprendszert, a nyelvet és a szakszavak jó részét és persze több személyes segítségből, ismerőseid tapasztalatából is meríthetnél.

Biztos vagyok benne, hogy már egy ideje próbálsz tájékozódni a szülésről, a Gyesről, a gyerekágyas időszakról… Hány Google keresésen vagy Facebook csoporton vagy már túl? Sejtem, hogy egy csomó infót találtál már. Egy részük hasznos volt, mások kevésbé… és jó sok mondott egymásnak ellen, igaz?

Viszont ebben a hatalmas információ tengerben talán azt sem tudod, hogy merre indulj el? Mi az első lépés?

Semmi pánik! Itt jövök én a képbe.

Képzeld el, hogy az összes szükséges információt megtalálod egy helyen:

Mennyivel egyszerűbb úgy készülni az anyaságra, hogy pontos és praktikus információkhoz jutsz hozzá hiteles forrásból egy helyen.

Tudom, hogy nem egyszerű megtalálni ezt a forrást, főleg, hogy abban a különleges helyzetben vagy, hogy magyarként Franciaországban készülsz világra hozni a gyermeked.

A franciák körülötted pedig olyan „kínai” szavakkal dobálóznak, mint CAF, CPAM, Ameli (hogy kicsoda???).

Pedig Franciaországban szülni nem is olyan bonyolult, ha a megfelelő tudás birtokában állsz.

Programme Franciaországban szülök

Amire szükséged van, az nem más, mint egy használati utasítás:

megérteni lépésről lépésre a francia szülés körüli rendszert és azt is, hogy miben különbözik attól, amit a magyar barátnőid ismernek.

Vagyis konkrét tanácsokra a te egyedülálló helyzetedben!

Kriszta vagyok, Párizsban élő két gyermekes anyuka és dúla. 1980-ban születtem Budapesten és 2005 óta élek Franciaországban.

Mindkét gyermekem itt született. Úgyhogy elég pontosan átérzem, hogy most milyen lelkiállapotban lehetsz.

Annak idején kénytelen voltam átrágni magam teljesen egyedül az egész folyamaton, távol a saját családomtól és kultúrámtól. Hát nem volt semmi, azt mondhatom.

Hála ennek a nem túl zökkenőmentes útnak, 2018-ban dúlává képeztem át magam és azóta már számos magyar, francia és más nemzetiségű kismamát kísértem az anyasággá vezető úton.

Tanulmányaimnak és szakmai tapasztalataimnak hála a francia szülés körüli rendszernek már nincs titka előttem.

Régóta dédelgetett célom, hogy a franciaországi magyar kismamák életét megkönnyítsem. Az anyaságig vezető útra egy olyan eszközt szeretnék a kezedbe adni, amivel az idő és az energia nem a rendszer útvesztőinek megfejtésére megy el. Így pedig, a rendszer ismeretében és megértésében, már csak a tényleg fontos dolgokra tudsz koncentrálni.

Az egyetlen magyarul elérhető, kifejezetten a franciaországi magyar kismamák kérdéseire és problémáira felépített program.

Ez a program konkrétan segít:

Könnyedén felkészülni a szülésre és az anyaságra Franciaországban

Megismerni a jogaidat és a kötelezettségeidet

Megérteni a francia adminisztrációs és orvosi szakzsargont

Tisztában lenni a különböző segélyekkel, jutatatásokkal, kiadásokkal a terhesség elejétől az óvodába menetelig

Megmagyarázni a francia és a magyar rendszer közötti különbségeket

A hivatalos és naprakész információkat egy helyen megtalálni

15-20 perces rövid videók

Összesen több, mint 3 órányi videós tájékoztató 5 nagy témában

1. Téma: Az adminisztráció

Minden, amit a francia adminisztrációról, bürokráciáról, dokumentumokról, szülés körüli szabadságokról, jogokról tudni érdemes. Attól a perctől, hogy kiderül, kisbabát vársz…

2. Téma: A terhesgondozás

Milyen vizsgálatokra számíthatsz? Ki, hogyan, mikor és milyen fázisokban kísér végig? Milyen lehetőségeid vannak? Kit és hogyan választhatsz a szüléshez?

3. Téma: A szülés

Mindent, amit tudni kell a nagy napról a francia rendszerben.

4. Téma: A gyerekágyas időszak (a post-partum)

Mert a nagy kaland nem áll meg a szülés napján. Sőt, talán minden csak akkor kezdődik igazán. És bizony kérdés az bőven merül fel a szülést követően is.

5. Téma: A költségvetés

Nem titok, hogy a gyerekvállaláshoz a családi költségvetést át kell rendezni. Változnak a kiadások, a bevételek a Gyestől kezdve a kisbaba felügyeletéig. De mire is számíthatsz valójában?

A program végén a francia szülés körüli rendszernek nem lesz több titka előtted sem. Bátran belevághatsz majd a különböző adminisztrációs, orvosi és egyéb intézkedésekbe ismerve a jogaidat és a kötelességeidet.

A program és az általam nyújtott információk a francia rendszer hivatalos információira épülnek. Minden témánál megtalálod a pontos, aktuális és hiteles forrásokat. Így nem kell azon stresszelni, hogy most a szomszédasszonynak, anyósodnak vagy a közértes néninek van-e igaza.

A programról mondták

Nagyon örülök, hogy rátaláltam Krisztára és megnézhettem a videó kurzusát. 11 éve élek Franciaországban, de az itteni egészségügyi rendszer, főleg a terhesség/szülés témaköre egy homályos folt volt eddig. A kurzus rengeteg új és hasznos információt nyújtott a franciaországi terhesgondozásról, a különféle juttatásokról, kórházakról, szülőotthonokról, a szülés menetéről és a baba megörzési lehetőségekről. Mivel már pár hónapja terhes vagyok, tudtam egy-két dolgot, de még így is nagyon sok új és hasznos információt szereztem a kurzus által. Például ki gondolta volna, hogy a franciaországi anyukák is igényelhetnek Magyarországon pénzbeli juttatást?! 🙂 Köszönöm Kriszta a lehetőséget!kate-hliznitsova-U89WOwxRRGI-unsplash (1)

Lilla, 7. hónapos kismama

És ne feledkezzünk el a bónuszokról sem!

Bónusz 1

Egy több, mint 200 szavas francia-magyar / magyar-francia szószedet a szülés és gyermekvállalás témájában (nagyon sok olyan kifejezés, amiről azt sem tudod igazán, merre keresd)

Bónusz 2

Számos hivatalos és precíz internetes és olvasmányos forrás egy helyen. Mindent, amiről a videókban szó van, ezek alapján a hivatalos francia források alapján állítottam össze. Nem kell keresni ezer helyen a Google-ben. Csak klikkelned kell.

option programme

És ez nem minden!

Lehetőséged van egy fakultatív opcióra is.

Az általános információk mellett felmerülhetnek benned egyéb, csak téged érintő kérdések is. Ilyen esetben a programot kiegészítheted egy egy órás telefonos beszélgetéssel velem, ahol a TE kérdéseidre személyre szabottan válaszolok.

Készen állsz a programra ?

Programme Franciaországban szülök

Miután csatlakozol a Franciaországban szülök programhoz

A rendelkezésedre áll:

A program ára:

program egyedül

118€
+1 óra telefonos kísérés egy dúlával

148€

A programról mondták

Kriszta csomagja tökéletesen összefoglalja mindazt, amit a franciaországi szülésről tudni kell, nemcsak magáról a terhességgel kapcsolatos folyamatokról, hanem mind adminisztrációs /ügyintézési szempontból. A csomag nagyon komplett, minden egyes témát töviről hegyire elmagyaráz különböző szituációkra levetítve, ami nagyon szuper. Szerintem mindannyian tudjuk mennyire bonyolult tud lenni a francia ügyintézés, Kriszta videói sokat segítenek abban, hogy tényleg mindent időben el tudj intézni. Én 4 hónapos kismama vagyok, aki 4 éve él kint Párizsban, rengeteg internetes böngészés után is rengeteg új infót kaptam a programból. Első alkalommal kismamaként egy idegen országban az ember hamar be tud pánikolni, viszont Kriszta tapasztalatával és tanácsaival sokkal jobban tudok boldogulni majd!Accouchement

Kitti, 4. hónapos kismama

A leggyakrabban feltett kérdések a programmal kapcsolatban

A program határidő nélkül a rendelkezésedre áll.

A programot, azok számára készítettem, akik először fognak Franciaországban szülni. Ha az első kisbabá(i)d máshol születtek, ez a program ugyanúgy érdekes lehet számodra. Ha már szültél Franciaországban, akkor a program által tárgyalt kérdések többségeire már valószínűleg találtál választ. Nyilván mindig akad újdonság, de ebben az esetben inkább az egyéni kísérést javasolnám neked, ahol kifejezetten a te személyre szabott kérdéseidre segítek megtalálni a válaszokat. A részletekért keress meg bátran.

A lila „csatlakozom” gomb átirányít a nemzetközileg elismert systeme.io nevű digitális oktató oldalra. Itt lépésről lépésre látni fogod, hogyan férhetsz hozzá a programhoz. A fizetés lebonyolítása után a program itt áll rendelkezésedre.

A „csatlakozom” gombra kattintva már csak az ott leírt lépéseket kell követni.

  • A programot úgy állítottam össze, hogy attól a pillanattól érdekes, hogy kiderült kisbabát vársz. Látni fogod, hogy mik az első lépések ettől a ponttól kezdve. De ha a terhesség későbbi szakaszában, akár a szülés előtt nem sokkal, akadsz el, itt akkor is megtalálsz minden fontos információt.

A program mostantól elérhető lesz az internetes oldalamon. Ha teljesen tudatosan az első pillanattól felkészültnek szeretnéd érezni magad, miért is ne. De klikkelhetsz akkor is, ha megjelenik a teszten az a bizonyos csík. Vagy egy pár órával később. 😉 Az előnyöd, ha 2021 december 31-ig veszed meg, az a kivételes indító árkedvezmény.

Ezt a fakultatív opciót azért tettem be, mert tudom, hogy egyes anyukáknak több, másoknak kevesebb a nagy általánosságoktól eltérő kérdése lesz. Ha már az elején úgy érzed, jobb, ha ezekről személyesen is tudsz velem beszélni, válaszd az opciós megoldást. Ha végül mégsem ezt tetted, de van kérdésed, semmi pánik! Egyéni kísérés során így is a rendelkezésedre tudok állni.

A program 15-20 perces videókból áll. Ha van előtted 3-4 szabad óra, akár egyben is megnézheted őket. De talán kevésbé lesz tömény, ha mondjuk naponta egy videót és a hozzá csatlakozó forrásokat megnézed. Ha egy információra nem emlékszel és szeretnéd visszanézni, erre bármikor lehetőséged van.

Az egy órás telefonos beszélgetés a program befizetésétől kezdve a rendelkezésedre áll. Akár rögtön sort lehet keríteni rá, de talán jobb, ha már a videók információit ismered. Ha úgy érzed eljött az idő, hogy a kérdéseidet feltedd, akkor bátran keress meg telefonon, e-mailben vagy a közösségi hálókon. Itt időpontot egyeztetünk és sor kerül a beszélgetésre. Erre a telefonhívásra nincs időhatár a vásárlástól kezdve. Senkit nem akarok sürgetni. Annyi a fontos, hogy mindketten 1 órán át ráérjünk. Arra esetleg gondolj előre, hogy bármelyik pillanatban és/vagy sürgősen én nem tudok a rendelkezésedre állni, hiszen az én időbeosztásomnak is megvannak a határai. A dátum egyeztetés a te kezdeményezésedre indul, amikor ebben az ügyben megkeresel engem.

Ha bármilyen egyéb kérdésed felmerülne, bátran keress meg telefonon, e-mailben vagy a közösségi oldalakon. Nagy örömmel állok a rendelkezésedre.